Groepsleider MTD

Ton aan de slag bij CEBO Holland

Begin 2015 werd ik benaderd door Moteq voor een functie als Groepsleider MTD bij Cebo Holland. Na kennismaking en sollicitatie- en selectiegesprekken bij Cebo kon ik begin maart 2015 starten. 

Bij Cebo ben ik groepsleider MTD en ben ik verantwoordlijk voor het aansturen van een team van vier bankwerkers en een voorman. Dit houdt in het voorbereiden en coordineren van werkzaamheden op korte en lange termijn, overleg voeren met de verschillende afdelingen (productie, distributie en logistiek) over wanneer en hoe bepaalde werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden, het beheren en aanmaken van werkorders en het op mechanisch vlak coordineren van grotere projecten. Technisch gezien heb je met van allerlei verschillende zaken te maken; van ARBO-gerelateerde zaken als trappen, veiligheidslijnen en bordessen tot meer technisch-inhoudelijk gerelateerde zaken als de werking van pneumatisch transport, tandwielkasten, allerlei soorten pompen en maalprocessen. Verder werk je ook aan de ontwikkeling van de medewerkers.

Een werkdag voor de technische dienst is van te voren moeilijk te voorspellen. De ene dag zijn er geen storingen en kun je je geplande werkzaamheden uitvoeren, de andere dag is het hectisch en kom je bijna niet achter je bureau om daar zaken voor te bereiden. Het gaat nooit zoals je denkt dat het gaat lopen. Maar misschien heeft dat wel meer charme dan dat je dacht dat het zou gaan. Dit alles maakt het voor mij enorm uitdagend. Vooral het overzicht houden van zaken die nog moeten gebeuren is elke keer weer een uitdaging. Verder leer ik op technisch inhoudelijk vlak enorm veel op een dag en heb ik mijn AutoCad ervaring in de afgelopen maanden behoorlijk kunnen bijspijkeren.