PLC programmeur

Sheriff aan de slag bij RBK Automatisering als PLC progammeur

Ik ben in contact gekomen met Frank Nijhof van Moteq om een opdracht voor mij te zoeken. En dat is gelukt! Frank heeft mij geïntroduceerd bij RBK Automatisering. Na twee keer op gesprek te zijn geweest ben ik sinds januari als PLC programmeur aan de slag bij RBK.  

In de eerste paar weken was het vooral kennis opdoen en proberen zo snel mogelijk “aan te haken” bij lopende projecten. Het begin was wel iets anders dan ik verwacht had. Voordat ik bij RBK begon had ik een PLC cursus op het ROVC gevolgd. Tijdens deze cursus waren we vooral bezig met SFC charts. Bij RBK wordt vooral de ladderdiagram toegepast, dus dat was een grote switch voor mij. Verder kwam er ook koeltechniek bij kijken.

Na een paar weken kreeg ik een project (Likemeat) toegewezen. Ik mocht de visualisatie van een touchscherm ontwikkelen en nog een paar wijzigingen in het programma verrichten. Het hoofdprogramma van het project werd door een andere trainee bij RBK gemaakt. Hij heeft mij begeleid bij het maken van de visualisatie. Op dit moment ben ik bezig met de visualisatie van een groter project (Vleems).

Tijdens mijn reguliere werkzaamheden komen er regelmatig storingen of klantspecifieke aanpassingen tussendoor. Wanneer er tijd genoeg is kijk ik mee met een collega hoe deze de storingen oplost en als het een kleine storing is los ik die zelf op. 

Op een gemiddelde werkdag ben ik bezig met het maken van visualisaties, programmeren van code of uitzoeken en inventariseren t.b.v. projecten waar ik op dat moment mee bezig ben. Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat het gevarieerd is en er een informele sfeer hangt. Ik blijf ook scherp omdat ik continu aan het leren ben. Verder zijn mijn collega's altijd bereid om mij te helpen als ik vragen heb!

Sheriff Balunywa aan de slag via Moteq