Engineer

Gert aan de slag bij Alara Lukagro als engineer

Ik ben mijn carrière gestart als constructie-bankwerker bij een liftenbedrijf. Als constructie-bankwerker heb ik zelfstandig liftonderdelen en complete liftinstallaties vervaardigd. Doorgegroeid naar meewerkend voorman/productieleider en vervolgens tekenaar/werkvoorbereider in de liftenbranche.

Ik zocht een nieuwe uitdaging. In de technische branche wordt recruiting vaak uitbesteed aan detacheringsorganisaties. Zo kwam ik in contact met Moteq. Zij hebben mij prima begeleid naar de nieuwe uitdaging waarnaar ik op zoek was. Zo ben ik onlangs gestart bij Alara Lukagro als tekenaar/constructeur (engineer).

Vervolgens ben ik projectleider geweest bij een bedrijf in de “droge stoffen handling”. In mijn rol als projectleider heb ik operationeel leidinggegeven tijdens diverse projecten (o.m. het vervangen van 4 silo’s in een groot silopark). Hierna ben ik als mechanical engineer werkzaam geweest bij een bedrijf gespecialiseerd in het verwerken van roestvaststaal. Ik werkte voornamelijk zelfstandig aan de “grotere” projecten t.b.v. de olie- en gasindustrie. Hierbij kun je denken aan olie en gasscheidende apparaten die gemonteerd worden in ronde vaten van ca. ø4000mm x 12000mm. Tijdens mijn periode als mechanical engineer ben ik opgeleid tot 3D-Cad gebruiker (key-user).

Momenteel ben ik tekenaar/constructeur bij Alara Lukagro en volg ik een HBO-opleiding werktuigbouwkunde. Hierna hoop ik door te kunnen groeien naar Project Engineer.

Met ons team werken we op dit moment aan een groot pakket noodstroomvoorzieningen dat in een geluidsisolerende stalen container wordt geplaatst. Ik vind het vooral leuk om met meerdere disciplines bezig te zijn (werktuigbouw is tenslotte een breed gebied). Het is prachtig om te zien hoe een paar stukken metaal zich kunnen laten vormen tot een eindproduct. Ook vind ik het leuk om problemen tijdig te signaleren en probleemoplossend te denken. Hiernaast vind ik 3D-Cad ook nog steeds erg leuk om mee bezig te zijn (tekenen, ontwerpen en “eenvoudige” sterkteberekeningen).