Werkvoorbereider

Gerben aan de slag bij Gebr. Kleinjan

Toen ik gestopt was met mijn opleiding en op zoek ging naar een baan, kende ik Moteq eigenlijk niet. Ik ben via google op zoek gegaan naar een leuke kantoorfunctie binnen een bouwbedrijf. Na een paar mailtjes verstuurd te hebben naar verschillende partijen belde Moteq mij op of ik interesse had in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Na even getwijfeld te hebben heb ik er voor gekozen om een kennismakingsgesprek aan te gaan met Moteq om te kijken wat zij mij te bieden hadden.

Eerst werd er mij wat over Moteq verteld, hierna volgden vragen over mijn interesses, diploma’s en vaardigheden. Aan de hand van hetgeen wat ik over mezelf heb verteld is Moteq op zoek gegaan naar een geschikte baan voor mij. Binnen twee weken werd ik gebeld dat ze misschien iets hadden gevonden wat bij mij past, het ging om bouwbedrijf Gebr. Kleinjan in Daarle. In de week die hierna volgde ben ik op gesprek geweest bij Gebr. Kleinjan om te kijken wat ik eventueel voor functies zou kunnen uit oefenen binnen het bedrijf.

Er werd mij verteld dat ik meerdere taken zou krijgen met -om mee te beginnen- als hoofdtaak het ondersteunen van de huidige werkvoorbereider. Een aantal dagen later werd ik gebeld dat ik bij Gebr. Kleinjan aan het werk kon gaan. Het hele proces verliep zo veel sneller dan ik in het begin had verwacht, ik was namelijk nog maar 4 weken met school gestopt toen ik mijn handtekening onder een contract mocht gaan zetten!

Ik werk nu ongeveer een half jaar bij Gebr. Kleinjan en heb veel verschillende werkzaamheden mogen verrichten. Zo ben ik namelijk als werkvoorbereider, tekenaar, calculator en bouwvakker aan het werk geweest. Persoonlijk vind ik het heel fijn om zoveel verschillende werkzaamheden te mogen verrichten. Wanneer ik bijvoorbeeld dag in dag uit dezelfde werkzaamheden zou moeten uitvoeren, zou een dag werken mij snel gaan vervelen.