Veelgestelde vragen

Waarom heeft Moteq de beste banen voor mij?
> Welk type dienstverbanden biedt Moteq?
> Wat zijn mijn kansen als ervaren professional?
> Hoe verloopt de sollicitatieprocedure? 
> Ik vind een baan bij Moteq, hoe nu verder?
Wat kan Moteq -naast mijn droombaan- nog meer voor mij betekenen?
> Wat houdt detachering nu precies in?
> Hoe zeker is mijn baan als ik via Moteq aan de slag ga?
> Waarom kiezen opdrachtgevers er voor om via een bureau te werven?

 

Waarom heeft Moteq de beste banen voor mij?

Moteq heeft een landelijk bereik, maar opereert regionaal en kent haar opdrachtgevers -van multinational tot kleine specialistische speler- persoonlijk. Wij horen vaak als eerste nieuwe vacatures en hebben waardevolle entrees bij de technische bedrijven die er toe doen.

 

Welk type dienstverbanden biedt Moteq?

Je kunt bij ons terecht voor traineeships, tijdelijke projecten maar vooral voor vaste banen. 95% van de mensen die wij bemiddelen krijgt uiteindelijk een vast dienstverband bij één van onze opdrachtgevers.

 

Wat zijn mijn kansen als ervaren professional?

Moteq is er voor technisch talent. Of je nu starter bent of ruim ervaren in een technische niche, wij helpen je graag aan een volgende stap in je carrière. Kijk ook eens hoe onze medewerkers dit zelf ervaren.

 

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Eerst maak je kennis met een Moteq-adviseur. Hij of zij wordt je vaste contactpersoon. Tijdens dit kennismakingsgesprek -bij ons op kantoor of bij jou in de buurt- inventariseren we je wensen en ambities. Nadat jij zelf je CV uitgebreid hebt kunnen toelichten zijn we bijvoorbeeld ook geinteresseerd in het het volgende:

  • Bij welke bedrijven wil je graag aan de slag? 
  • Welke werksfeer past bij je? 
  • Wat is het groeipad dat je zou willen doorlopen? 

Na dit gesprek selecteren we een aantal opdrachtgevers. Na overleg en alleen met jouw toestemming introduceren we je vervolgens bij een of meer opdrachtgevers. Idealiter volgt er dan een gesprek bij het betreffende bedrijf, eventueel vergezeld door je contactpersoon bij Moteq. Verloopt dit succesvol, dan volgt er meestal nog een tweede en afrondende gesprek.

 

Ik vind een baan via Moteq, hoe nu verder?

Je krijgt bij ons een arbeidsovereenkomst waarin je vakantiedagen en vakantiegeld opbouwt. Meestal treed je na verloop van tijd -vaak na ca. 1 jaar- rechtstreeks in dienst bij de opdrachtgever. Maar de keuze blijft altijd aan jou.

 

Wat kan Moteq -naast mijn droombaan- nog meer voor mij betekenen?

Advies over salarisniveaus, opleiding- en doorgroeimogelijkheden maar ook over arbeidsrechtelijke onderwerpen en natuurlijk onze vrijblijvende CV-check. Ben je eenmaal via ons aan het werk, dan stopt ons contact uiteraard niet. We zullen er altijd voor je zijn, plannen voldoende evaluatiemomenten en staan je bij met raad en daad.

 

Wat houdt detachering precies in?

Moteq bemiddelt voor vaste banen en interim opdrachten. Detachering houdt in dat je in dienst komt van Moteq en dat wij je ‘uitlenen’ aan een opdrachtgever. Deze opdrachtgever wordt in de meeste gevallen jouw toekomstige werkgever, nadat je ongeveer een jaar in dienst van Moteq hebt gewerkt. De meest voorkomende vorm van detacheren is een overeenkomst voor bepaalde tijd. We spreken dan van tevoren met je af hoe lang de opdracht gaat duren, daarna stopt de overeenkomst. Er zijn ook overeenkomsten voor onbepaalde tijd: in dat geval ben je vast bij ons in dienst en zorgen wij dat je steeds aan het werk blijft.
Voor alle duidelijkheid: Moteq is je formele werkgever, maar je werkt feitelijk bij de opdrachtgever. Detachering komt erg veel voor in de techniek, de financiële wereld en ook in de IT.

 

Hoe zeker is mijn baan als ik via Moteq aan de slag ga?

Je bent net zo zeker van je baan als wanneer je rechtstreeks in dienst zou treden. Als starter krijg je bij meeste bedrijven eerst een tijdelijk contract, meestal een halfjaar of een jaarcontract. Dit is voor beide partijen een periode om aan elkaar te wennen. Zo werkt het ook wanneer je via Moteq begint.

 

Waarom kiezen opdrachtgevers er voor om via bureaus te werven?

Veel grote organisaties hebben een strategische keuze voor een flexibele schil gemaakt. Bureaus spelen hierop in. Ook wordt in de techniek, met name in de bouw en civiele techniek, veel op projectbasis gewerkt. Dit betekent dat de behoefte aan capaciteit heel divers kan zijn en van project tot project verschilt. Een andere reden waarom vaak voor detachering wordt gekozen is dat onze opdrachtgevers zich blijvend kunnen richten op hun core business (in plaats van werving en selectie van nieuwe werknemers), gecombineerd met de snelheid en relatieve kostenbesparingen die detacheringsorganisaties kunnen leveren. De opdrachtgever start de werving pas op het moment dat een collega zijn/haar baan opzegt (denk aan functieprofiel opstellen, vacatures uitzetten in de media, afwachten reacties, gesprekken voeren etc.). Moteq is voortdurend met goede kandidaten in gesprek en heeft een groot netwerk opgebouwd. Op het moment dat een vacature ontstaat kunnen we dus meestal al goede kandidaten voorstellen.