Meest gestelde sollicitatievragen & antwoorden tijdens een Sollicitatiegesprek

In dit artikel leren we je welke sollicitatievragen (bijna) altijd gesteld worden, hoe je je hierop kunt voorbereiden en welke antwoorden daar gepast op zijn. Let wel, bij het beantwoorden van de vragen tijdens je sollicitatiegesprek is jouw persoonlijke draai essentieel. Ga dus niet letterlijk de antwoorden opdreunen tijdens je gesprek maar maak het eigen.

Het artikel is onderverdeeld in vijf onderdelen:

  1. Vragen over de organisatie
  2. Vragen over de functie
  3. Vragen over je persoonlijkheid
  4. Vragen over je vorige dienstverband
  5. Vragen over je toekomstplannen
  6. Vragen over het gesprek

 

Vragen over de Organisatie

1. Wat weet je van onze organisatie?

De werkgever van het bedrijf waar je solliciteert stelt je deze vraag vaak aan het begin van het gesprek. Zo probeert hij/zij te achterhalen in hoeverre je je hebt verdiept in het bedrijf, maar zeker ook in hoeverre je je hebt voorbereid op het gesprek!

Om deze vraag goed te beantwoorden kun je van te voren de website goed bestuderen, dingen als vestigingsplaatsen, visie, werkzaamheden, aantal medewerkers staan hierop vaak vermeld! Je scoort extra bonuspunten als je je ook hebt ingelezen in het vakgebied, beroepsveld of markt waarin het bedrijf actief is.

Dreun niet alle informatie die je gevonden hebt letterlijk op, maar probeer hierin jouw mening en indruk te geven. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met: “Wat me vooral erg aansprak binnen (het bedrijf) is…” of “Ik las laatst een nieuwsartikel ….., dus ik werd gelijk enthousiast.”

2. Waarom wil je bij ons bedrijf werken?

Een vraag die je gegarandeerd zult krijgen, als je ‘m zelf al niet (on)bewust hebt beantwoord! Het gaat het bedrijf hierom dat je kunt uitleggen wat je interessant vindt aan of bij het bedrijf. Wat spreekt je aan? Vaak heb je dit antwoord al duidelijk voor ogen, voordat je überhaupt je sollicitatiebrief de deur uit doet, zo niet: zorg dat je ‘m kan beantwoorden tijdens het sollicitatiegesprek! Laat merken dat je je hebt verdiept in het bedrijf en de markt waarin het bedrijf zich begeeft.

3. Is er een type werkomgeving waar je het liefst wilt werken?

Het type werkomgeving wordt per generatie belangrijker. Veel mensen zijn niet alleen meer op zoek naar hun droombaan, maar de omgeving wordt ook belangrijk. Is het een jong bedrijf, welke mensen werken er voornamelijk, heerst er een overwerkcultuur, is het een open werkomgeving of heeft iedereen zijn eigen kantoor? Allemaal vragen waarbij de antwoorden voor de een belangrijker zijn dan voor de ander. Voor een werkgever is het vooral belangrijk dat je past binnen hun werkomgeving. Dus mocht het bedrijf je deze vraag stellen, dan kun je maar beter eerlijk zijn. Wat past bij jou? Past dit binnen de kaders van het bedrijf waar je solliciteert?

4. Wat denk jij dat we nog beter of anders kunnen doen?

Je hebt je ingelezen in het bedrijf, je weet welke missie en visie ze hebben, je hebt een eerste (goede) indruk. Het bedrijf vraagt je naar je mening, dus geef hier dan ook eerlijk antwoord op. Benoem wel iets wat je ook daadwerkelijk zou kunnen veranderen of verbeteren, dan geef je gelijk jouw meerwaarde aan. Wees in wat je antwoordt altijd positief en opbouwend!

5. Wat was je eerste indruk toen je hier binnen liep?

De eerste indruk, zeer belangrijk! Het bedrijf heeft binnen een paar seconden al een eerste indruk over jou en jij hebt een eerste indruk van het bedrijf tijdens dit eerste cruciale moment. Geef aan wat je goed of leuk vond, wees hierin ook eerlijk. Op het moment dat jij eerlijk bent, kun je dit ook verwachten van het bedrijf waar je solliciteert.

 

Vragen over de functie

6. Hoe ben je deze vacature tegengekomen?

Naast dat het voor het bedrijf marketingtechnisch interessant is hoe jij de openstaande vacature tegen bent gekomen, kan het bedrijf hiermee ook de kanalen testen waarop jij actief bent. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat iemand anders je gewezen heeft op de vacature of dat je bent benaderd door een medewerker van het bedrijf. Dan is het wel zo netjes om hem of haar hiervoor de credits te geven.

7. Wat zoek je in een nieuwe baan?

Als het goed is zijn er een paar (of alle) aspecten uit de vacature die je aanspraken die je hebben aangezet tot sollicitatie. Noem deze aspecten en leg uit waarom. Ook kun je hier elementen benoemen die je nog graag zou willen ontwikkelen.

8. Wat verwacht je van je nieuwe functie?

Als het goed is heb je je ingelezen in de vacature en het bedrijf waar je solliciteert. Maar hoe dit er precies uitziet, dat kun je nog niet met zekerheid zeggen. Benoem daarom de aspecten die je aanspreken, waarbij jij dacht “ik wil dit!”. Het bedrijf stelt deze vraag om erachter te komen of je de functie begrijpt of je snapt wat er gevraagd wordt.

9. Uit alle anderen, waarom zou juist jíj deze baan moeten krijgen?

Hier hebben we al honderden verschillende antwoorden op gehoord, maar benoem hier wat jou onderscheidend maakt ten opzichte van de rest van de sollicitanten. Antwoorden als ‘ik heb de juiste papieren’ of ‘ik ben heel enthousiast’ sluiten niet aan op deze vraag. Het bedrijf waar je solliciteert heeft vaak meerdere kandidaten uitgenodigd en bijna alle kandidaten sluiten aan op het geschetste profiel en zijn als het goed is ook allemaal enthousiast. Echt onderscheidend zijn deze antwoorden dus niet.

Helaas is er geen standaard antwoord op deze vraag. Elk bedrijf of elke vacature is anders, dus je antwoord kan nooit hetzelfde zijn. Wel kun je deze vraag telkens voorbereiden, dus als je een echte onuitwisbare indruk wilt achterlaten bij het bedrijf, vertel dan wat jou onderscheidt van anderen en -heel belangrijk-  koppel dit aan de genoemde eisen uit de functie waarop je solliciteert.

10. Welke uitdagingen zie je in deze functie?

Benoem hier een aantal belangrijke elementen uit de functie en vertaal dit naar jouw ervaringen of vaardigheden. Verduidelijk je verhaal met praktijkvoorbeelden. Daarnaast zou je hier een aantal aspecten kunnen noemen die je misschien nog niet helemaal beheerst, maar die je wel graag onder de knie wilt krijgen. Alles onder het mom ‘enthousiasme, leergierigheid en ambitie’.

11. Wat maakt iemand succesvol in dit vak denk je?

Deze vraag wordt vaak gesteld om erachter te komen of jij je goed hebt ingelezen in de functie en in het vakgebied. Maar het geeft je ook stof tot nadenken over hoe jij de functie zal invullen.

12. Waar kijk je naar uit in deze baan?

Misschien is dit best een retorische vraag, je hebt niet voor niets gesolliciteerd op deze functie, dus als het goed is kijk je uit naar (bijna) alles. Deze vraag wordt gesteld om nog duidelijker in beeld te krijgen hoe jij de functie zal aanvliegen, wat je écht aanspreekt en welke taken je misschien liever links laat liggen. Vaak wordt hierop doorgevraagd, dus zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt hoe jij de functie zal interpreteren.

13. Hoe ga je om met problemen?

Een functie zonder problemen of een bedrijf zonder problemen, die bestaan bijna niet. Overal kom je wel íets tegen waar je tegenaan loopt of waar je wat meer moeite mee hebt. Het zegt veel over jou als persoon hoe je dit oplost. Loop je ervoor weg of ga je er juist tegenin? Praat je er liever over of doe je net alsof je neus bloedt? Geef aan hoe jij zal reageren op bepaalde situaties en hoe je het misschien zou oplossen.

14. Wat is je grootste overwinning op werkgebied?

Je kent vast wel wat successen in je (prille) carrière. Misschien heb je wel promotie gemaakt, waar je erg trots op bent of heb je een opdracht uitgevoerd die alleen maar mijlpalen kende. Wat je ook bereikt hebt, je mag er trots op zijn, dus benoem dit zeker.

15. Hoe ga je om met stress en werkdruk?

Misschien functioneer je wel het best onder werkdruk en vind je het prettig als je wat stress ervaart. Maar veel mensen kunnen ook niet omgaan met stress of werkdruk. Ook dit zegt veel over jou als persoon en in sommige functies ervaar je meer werkdruk dan in andere functies. Het bedrijf weet of de functie werkdruk met zich mee brengt, dus het is heel logisch dat het bedrijf ook wil weten hoe jij daarmee omgaat.

16. Wat verwacht je van je leidinggevende?

Iedere persoon is anders, dus iedereen verwacht ook wat anders van een leidinggevende. Verwacht jij dat je leidinggevende je in je functie zoveel mogelijk vrijheid geeft of functioneer je beter op het moment dat je elke dag even doorneemt wat je allemaal hebt gedaan of nog gaat doen? Je kunt maar beter alle verwachtingen op tafel gooien, dan heb je er het meeste profijt van!

17. Binnen welke leiderschapsstijl functioneer je het best?

Er zijn verschillende leiderschapsstijlen en deze vraag word je echt niet gesteld om te kijken of je al deze stijlen kent. Binnen het bedrijf waar je solliciteert wordt er bepaalde stijl leiderschap gehanteerd, de leiding van het bedrijf wil een bepaalde kant op en probeert op zijn of haar eigen manier de mensen mee te krijgen. Het zegt dus veel over jou als persoon hoe jij binnen bepaalde leiderschapsstijlen functioneert, dus heel waardevol voor het bedrijf om te weten.

18. Hoe ging je om met jouw laatste moeilijke werksituatie?

Hoe iedereen op bepaalde situaties reageert is anders en iedereen verwerkt deze ook op een andere manier. Voor een bedrijf is het dus erg interessant om te horen hoe jij daarmee omgaat. Moeilijke situaties zijn dan het meest interessant, hoe reageer jij daarop en kan het bedrijf zich daar in vinden.

19. Hoe denk je over samenwerken of werken in teamverband?

In veel functies wordt van je verwacht dat je kunt samenwerken of kunt werken in teamverband. Nu heb je dat vast ook meegemaakt in andere banen of tijdens je studie, dus je kunt je daar meestal wel een mening over vormen. Welke voordelen en nadelen heeft samenwerken voor jou, vind je dit belangrijk of werk je liever alleen? Als je solliciteert op een functie waarbij samenwerken een vereiste is en je geeft aan dat je liever alleen werkt en het liefst in je eigen bubbel zit, dan sluit de functie waarschijnlijk niet helemaal aan op jou als persoon. Andersom geldt natuurlijk ook, vind jij samenwerken ontzettend belangrijk en het is ook een vereiste in de functie, dan past dat in ieder geval als een gegoten jas. Nu het bedrijf nog overtuigen!

20. Welke elementen in je werk stimuleren je op een positieve, enthousiaste en spontane manier?

Waar word jij blij van binnen je (huidige) werk? Van welke elementen word jij enthousiast en krijg je positieve energie? Denk hier vast over na voordat je het gesprek in gaat. Ook als deze vraag je niet gesteld wordt, kun je dit zelf benoemen in het gesprek. Iedereen houdt van positieve mensen en als die elementen kunnen terugkomen in je werk, dan is dat natuurlijk heel mooi meegenomen.

 

Vragen over je persoonlijkheid

21. Vertel eens iets over jezelf.

Deze en de eerste vraag worden vaak aan het begin van een gesprek gesteld. Hoe meer je vertelt, hoe minder vragen er over zullen blijven. Maar zorg ervoor dat je wel relevant blijft, dat je 6 huisdieren hebt en van zoete witte wijn houdt is niet voor iedereen interessant. Wat je wel kunt vertellen is uiteraard wie je bent, waar je woont en hoe oud je bent, maar ook welke studie je hebt gedaan en waarom je hiervoor gekozen hebt of welke werkervaring je hebt opgedaan.

22. Wat motiveert jou het meest?

Waar word jij blij van? Waar sta je ‘s ochtends voor op of waar zet jij de wekker voor? Aspecten die veel zeggen over jou als persoon, maar ook zeker of het aansluit bij de functie waarop je solliciteert.

23. Wat zijn je drie beste eigenschappen?

Ook bij deze vraag geldt; zorg dat je relevant blijft. Dus noem een positieve eigenschap die aansluit op de vacature waarop je solliciteert. Som de eigenschappen niet op, maar licht ze ook toe. Gebruik hiervoor een werksituatie of een situatie dat je hebt meegemaakt tijdens je studie.

24. Wat zijn je drie slechtste eigenschappen?

Vaak is dit makkelijker te benoemen dan je drie beste eigenschappen, maar noem hier wel een eigenschap die niet te erg tegen je kan werken. Een voorbeeld is dat je heel perfectionistisch bent en dat als iets negatiefs beschouwt in de zin dat je altijd en overal het onderste uit de kan wilt halen en niet snel tevreden bent. Het bedrijf kan je perfectionisme ook juist opvatten als iets positiefs, want je zult dus over het algemeen goed werk afleveren. 

25. Waarom heb je bepaalde keuzes gemaakt?

Het antwoord op deze vraag kan voor het bedrijf veel omvattend zijn. Hoe maak jij die keuzes of beslissingen, wat drijft je? Creëer je je eigen toekomst of overkomt het je allemaal? Het geeft het bedrijf een goed beeld welk gedrag jij straks laat zien in de organisatie en hoe jij met bepaalde situaties omgaat.

26. Wat is je grootste prestatie tot nu toe?

Je bent vast wel ergens trots op, iets dat je bereikt hebt in je werkende of studerende leven. Een vraag die moeilijk te beantwoorden is, als je er niet op voorbereid bent. Dus denk er vast over na: wat is voor jou de grootste prestatie? Je antwoord kan niet goed of fout zijn, maar zegt wel veel over je karakter. Zorg ervoor dat je een positieve onuitwisbare indruk achterlaat!

27. Welke moeilijke beslissingen heb je de afgelopen zes maanden moeten nemen? En hoe heb je dit opgelost?

Wat jij een moeilijke beslissing vindt en hoe je die hebt opgelost, zegt veel over een persoon. Voor een bedrijf belangrijk om te weten, want zij weten hoe je zult reageren als je bij hen voor dezelfde beslissing komt te staan en hoe je dit dan zult oplossen. Ook hierin is geen goed of fout antwoord. Op een ander moment zul je misschien zelfs wel een andere beslissing hebben genomen.

28. Als je het ergens niet mee eens bent, hoe los je dit dan op?

Je bent het heus niet altijd overal mee eens en wat je daarmee doet is voor iedereen verschillend. Voor het bedrijf is het interessant om te horen hoe je een conflict oplost. Dit kan in groot en klein verschillen en je zult echt niet alles willen en kunnen oplossen. Het gaat het bedrijf erom wat je doet of zult zeggen als het om iets belangrijks gaat. Het bedrijf krijgt een goede indruk hoe je in elkaar zit en wat je eerste reactie zal zijn op deze vraag.

29. Hoe denk je dat anderen jou omschrijven?

Misschien heb je weleens gevraagd aan mensen in je omgeving hoe ze jou omschrijven. Dan is deze vraag misschien wat makkelijker te beantwoorden. Je omschrijft jezelf namelijk vaak toch anders dan dat andere mensen dat doen. En als het goed is, omschrijft iedereen jou anders, want ze maken je allemaal in andere situaties mee. Als je hier drie eigenschappen en uitleg kan geven, dan heb je een goed antwoord klaar. Wees dan wel eerlijk en pak er juist díe eigenschappen uit die (kunnen) aansluiten bij je functie, zoals bijvoorbeeld ‘gedreven’ of ‘orde en structuur aanbrengen’.

30. Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Wat je in je vrije tijd doet, zegt veel over je. Hang je het liefst op de bank of ben je liever druk bezig met van alles en nog wat? Heb je veel verschillende hobby’s of springt er een hobby hoog bovenuit? Stel je voor dat je solliciteert op een functie waarbij je erg technisch onderlegd moet zijn en je sleutelt in je vrije tijd het liefst aan motoren, dan sluiten die twee goed op elkaar aan. Probeer dus iets te vinden wat kan aansluiten bij de functie waarop je solliciteert.

31. Ben je bereid te verhuizen?

Uiteraard word je deze vraag alleen gesteld als dit van toepassing is. Bij sommige bedrijven of in sommige functies is het een vereiste dat je binnen een straal van een bepaald aantal kilometers woont van het bedrijf. Dit omdat je bijvoorbeeld opgeroepen kunt worden of binnen een bepaalde tijd aanwezig moet zijn. Het kan dus voor het bedrijf een belemmering zijn dat je 100 kilometer verderop woont, terwijl je zelf geen problemen hebt met de reistijd. Als jij bereid bent om te verhuizen, dan is toon je daarmee direct een bepaalde loyaliteit naar het bedrijf toe. En daar zijn bedrijven naar op zoek.

32. Ben je bereid te reizen voor je werk?

In sommige functies is het vanzelfsprekend dat je bij andere bedrijven of klanten langsgaat en dan is het handig dat je het niet erg vindt om te reizen. Een rijbewijs is in de meeste gevallen dan ook handig, maar daar kan elk bedrijf anders over denken.

33. Welk compliment heeft je het meest geraakt?

Misschien word je al heel gelukkig van het feit dat iemand zegt dat je mooie schoenen aan hebt of dat hij/zij enorm trots is op wat je allemaal al bereikt hebt in je leven. Het zijn complimenten aan jou, dus jij bepaalt wat jij belangrijk vindt. Vaak heb je wel een reden waarom het ene compliment je meer raakt dan het andere compliment. Vergeet niet dat je er zit voor een sollicitatiegesprek, dus het meest logisch is een compliment dat óf wat zegt over jou als persoon óf werkgerelateerd is. Iets waarmee jij je kan onderscheiden van de rest van de sollicitanten.

34. Welke mensen in je omgeving hebben bereikt wat jij wenst?

Eigenlijk kunnen we ook vragen; ‘Wat wil jij ooit nog bereiken?’, maar vaak is deze vraag moeilijker te beantwoorden. Denk daarom eens na over wat andere mensen hebben bereikt in je omgeving wat jij ook wenst? Misschien heeft iemand in je omgeving wel promotie gemaakt en mag deze nu de mooiste projecten uitwerken, waar jij stiekem wel jaloers op bent of gewoon heel erg trots. Voor het bedrijf waar jij solliciteert zijn de details niet van belang, maar kunnen de weg naar dat succes of het einddoel en vooral jouw interesse hierin wel belangrijk zijn. Ook dit zegt veel over jou als persoon.

35. Waarover wil je geen kritiek ontvangen?

Kritiek ontvangen is zo’n beetje het moeilijkste wat er is en dat weet het bedrijf ook. Dus daar hoef je helemaal niet mee te zitten. Er zijn wel bepaalde zaken waar je wat moeilijker kritiek op kan hebben of waar je zelf ook moeite mee hebt. Dit zou je heel mooi kunnen aangeven bij deze vraag. Om deze vraag een positieve wending te geven, zou je kunnen benoemen hoe je eerder bent omgegaan met kritiek en hoe je daar nu op terugkijkt. Je bent jezelf weliswaar aan het verkopen.

 

Vragen over vorige dienstverbanden

36. Waarom wil je je huidige werkgever verlaten en waarom zijn je vorige dienstverbanden beëindigd?

Je bent aan het solliciteren, dus je wilt een nieuwe en misschien wel betere baan. Het kan zijn dat je contract bij je huidige werkgever niet wordt verlengd of dat je zelf toe bent aan een nieuwe uitdaging. Wat de reden ook is dat je aan het solliciteren bent, licht het altijd positief toe. Blijf neutraal en positief over je huidige werkgever. Ben je ontslagen, wees hier dan eerlijk over en vertel dit kort en bondig.

37. Waarom zit er een ‘gat’ in je CV?

Het kan natuurlijk zijn dat je er een tijdje uit bent geweest in verband met ziekte of een verre reis. De redenen kunnen mijlenver uit elkaar liggen en je hoeft niet alles gedetailleerd te vertellen, maar de reden van het ‘gat’ in je CV is wel belangrijk. Je wilt het bedrijf overtuigen dat jij de meest geschikte kandidaat bent, dus benadruk je sterke kanten en wees eerlijk!

 

Vragen over je toekomst

38. Hoe sta je tegenover overwerken?

Het bedrijf waar je solliciteert wil er met deze vraag achter komen hoe flexibel je bent en of je hart voor de zaak hebt. In sommige functies zal het vaker voorkomen dat je een keer moet overwerken dan in andere functies. Het ligt er dus aan hoe ambitieus je zelf bent en of dit past bij de functie waar je op solliciteert. Met een antwoord waarin je aangeeft dat je je verantwoordelijkheid neemt, wilt overwerken daar waar nodig, maar een goede werk-privébalans ook erg belangrijk vindt, zit je over het algemeen goed.

39. Wat kunnen we van je verwachten in de eerste drie maanden?

Je enthousiasme en ambitie overheersen natuurlijk in de eerste drie maanden en hopelijk nog wat langer. Geef aan hoe jij de functie zal aanvliegen, wat je zult oppakken en waar jij het verschil kunt maken in de eerste drie maanden. Als je wordt aangenomen moet je dit natuurlijk wel waarmaken, belofte maakt schuld.

40. Als we je aannemen, wat zou je dan nog willen doen hier, behalve dat wat beschreven staat in de functieomschrijving?

Je hebt je ingelezen in het bedrijf en vooral ook in de functieomschrijving. Als je daadwerkelijk aan het werk gaat, zijn er altijd dingen waar je tegenaan loopt en die je best zou willen oppakken. Misschien kun je er nu al wat opnoemen, maar soms kan dit ook best lastig zijn om van te voren al te benoemen. Mocht dat het geval zijn dan kun je bijvoorbeeld ook aangeven dat je openstaat voor ondersteunende taken op het gebied van HR of Office-management. Het bedrijf kan op die manier een beetje inschatten waar jouw interesses liggen en waar jij enthousiast van wordt. En misschien hebben ze wel wat ondersteunende kracht nodig in andere functies, dus dan heb je dat mooi meegenomen.

41. Hoelang denk je bij ons te blijven?

Veel bedrijven zijn op zoek naar werknemers die zich wel voor langere tijd aan het bedrijf willen binden. Het geeft in ieder geval aan dat de interesse en het enthousiasme er is vanuit de werknemer(s). Maar wees hierin ook eerlijk, want als je de intentie niet hebt om 5 jaar te blijven hangen, dan moet je dat ook niet aangeven. Het bedrijf weet ook wel dat er van alles kan gebeuren in die tijd dat je er zit en jij weet immers ook niet of de functie ook dát is wat jij er van verwacht, maar als de intentie goed is, dan kun je dat aangeven. Een goed antwoord zou kunnen zijn dat je de bedoeling hebt om een bedrijf te vinden waar je je voor langere tijd aan kan binden, omdat je de functie helemaal eigen wilt maken, dat je daarin wilt uitblinken en dat je hoopt dat de functie net zo goed klinkt in het echt als op papier.

42. Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Natuurlijk is het antwoord dat je hierop geeft een momentopname en kan het over 2 jaar helemaal anders zijn. Maar bij deze vraag gaat het erom dat je ambities en doelen aansluiten bij die van het bedrijf. Dat je bewust kiest wat er op je pad komt en dus ook heel bewust kiest voor deze baan. Je kunt hierbij aangeven wat je wilt bereiken in die 5 jaar. Natuurlijk hoef je nog niet erg in detail te treden.

43. Beschrijf je droombaan eens.

Je hoeft hier echt niet de functie waar je nu op solliciteert te benoemen, tenzij dat écht je droombaan is! Maar het is wel logisch als deze baan aansluit op je droombaan. In plaats van je droombaan een functienaam te geven, kun je ook elementen noemen die erin voor komen. Deze elementen kunnen een overlap hebben met taken uit de functie waarop je solliciteert.

44. Stel je wordt niet aangenomen, wat doe je dan?

Het antwoord op deze vraag laat zien hoe graag je de baan wilt. Reageer je heel laconiek dat je wel verder gaat solliciteren en het wel ziet wat het wordt of zal je flink balen als je het niet geworden bent? Daarnaast is het een goede graadmeter om te zien hoe je met teleurstelling(en) om gaat. Een goed antwoord zou kunnen zijn is dat je graag de reden wilt weten waarom je niet aangenomen bent en wat het bedrijf jou dan als tip mee zou geven bij de volgende sollicitaties. Dat je met die input verder op zoek gaat.

45. Ben je nog met andere bedrijven in gesprek?

Wees hierin eerlijk! Als je 6 sollicitaties hebt lopen, zeg dat dan. Geef dan gelijk aan wat de status van de sollicitaties en wat je gevoel hierbij is. Eerlijkheid duurt het langst! Voor het bedrijf geeft het ook aan dat je heel serieus bezig bent, dat je écht graag wilt werken en dat het bedrijf haast moet hebben als je ze graag willen hebben.

Vragen over het gesprek

46. Heb je nog vragen voor mij?

Tenzij het bedrijf alle vragen heeft gesteld die in dit artikel worden behandeld , heb je altijd nog een vraag voor het bedrijf. Laat zien dat je je hebt ingelezen en je hebt voorbereid. Maar stel geen vraag omdat het moet, daarmee val je gelijk door de mand. Een vraag die gaat over een typische werkdag of werkweek is altijd goed. Als het bedrijf nog niet heeft gevraagd hoe jij het gesprek vond gaan (de laatste vraag van dit artikel), dan kun jij deze vraag natuurlijk ook stellen. Vragen over de arbeidsvoorwaarden hoef je nog niet te stellen, het is heel normaal dat dit in het tweede gesprek aan de orde komt.

47. Wat vond je van dit gesprek?

Ben je enthousiast tijdens of na het gesprek, spreek dit dan uit. Ook als je twijfelt of nog wat onduidelijkheden hebt. Het bedrijf kan die twijfel of onduidelijkheid misschien nog wel wegnemen in het gesprek. En helemaal niet gek om te vragen wat het bedrijf er zelf van vond! Zo weet je in elk geval met welk gevoel je naar huis gaat.

Lees ook onze andere sollicitatietips: