Wat doet een werkvoorbereider?

Wat doet een werkvoorbereider?

Voordat er met een bouw begonnen kan worden, moet er veel geregeld worden. En eigenlijk zegt de naam ‘werkvoorbereider’ het al. Je speelt vooral in het voortraject van de bouw een belangrijke rol. Je zorgt voor de planning van het bouwproject. In deze planning staat de start en het einde van de bouw, je zorgt dat alle werkzaamheden gepland zijn, wanneer deze werkzaamheden moeten gebeuren, dat er voldoende personeel aanwezig is, wanneer dit personeel nodig is, welk materiaal en materieel (bv. een hijskraan) op de bouwplaats moeten zijn om het werk te kunnen doen.

Als de planning rond is kan de bouw van start en dan houdt gelukkig je werk niet op. Ook tijdens de bouw houd je de planning goed in de gaten en zorg je er voor dat het bouwproject geen vertraging of kostenoverschrijding oploopt.

Afhankelijk van de organisatie zo breed kan je takenpakket zijn. Bij een klein bedrijf zijn de taken vaak samengevoegd, daar kan een werkvoorbereider ook calculator of inkoper zijn.  Maar wil je aan het werk in een grote organisatie dan is het werk opgesplitst in verschillende functies, dus dan werk je specifiek als werkvoorbereider. Jij controleert de werktekeningen van onderaannemers en toeleveranciers, berekent en verzorgt de bestellingen en inkoop van materialen, stelt de projectplanning en alle bijbehorende schema’s op, bewaakt de voortgang en kosten op de bouwplaats en onderhoudt alle contacten met het uitvoerende team en leveranciers. Een verantwoordelijke baan, waarin je je planning- & organisatietalent kunt laten spreken. 

Bij Moteq zijn we altijd op zoek naar werkvoorbereiders. Wij bieden dagelijks nieuwe vacatures die stuk voor stuk door onze adviseurs zijn gescreend. Droombanen dus! Kijk maar eens tussen de actuele werkvoorbereider vacatures of stuur een open sollicitatie. Wij helpen je graag!