Wat doet een werktuigbouwkundige?

Wat doet een werktuigbouwkundige?

Een werktuigbouwkundige ontwerpt, ontwikkelt, bedient en installeert mechanische installaties, machines en apparaten. Waarbij niet alleen moet worden gedacht aan grote industriële apparaten of ingewikkelde apparaten, maar dit kunnen ook kleine huishoudelijke apparaten zijn. Het zijn over het algemeen allemaal objecten die mechanische handelingen moeten uitvoeren zoals tillen, wegen, warmte wisselen, analyseren. Het gaat niet alleen om de vorm en het uiterlijk, maar er moet ook zeker rekening gehouden worden met de produceerbaarheid van het object.

Het werktuigbouwkundige vakgebied kan opgedeeld worden in verschillende sectoren; transport, machinebouw, constructiebouw tot aan voedselindustrie. Tegenwoordig zijn de toepassingen van robotica, mechatronica en high-tech materialen onmisbaar in de werktuigbouwkunde. Daarom kun je deze toepassingen ook als sector in de werktuigbouwkunde scharen. Omdat veel bedrijven telkens op zoek zijn naar nieuwe innovatieve technieken die zij kunnen gebruiken, worden de mechanische installaties en apparaten natuurlijk ook steeds complexer. Het vakgebied werktuigbouwkunde groeit hard en zal in de toekomst alleen nog maar meer toenemen. Want heel simpel gezegd: elk bedrijf waar wat geproduceerd wordt, heeft werktuigbouwkundigen in dienst.

Bij Moteq zijn we daarom altijd op zoek naar werktuigbouwkundigen. Wij bieden dagelijks nieuwe vacatures die stuk voor stuk door onze adviseurs zijn gescreend. Droombanen dus! Alle openstaande vacatures vind je in ons actuele overzicht en je kunt altijd een open sollicitatie sturen. Wij helpen je graag!