Wat doet een software engineer?

Wat doet een software engineer?

Als software engineer ontwikkel, implementeer, bouw, onderhoud en test je verschillende soorten software. Op een computer, mobiele telefoon of ander technisch apparaat staat altijd een applicatie of programma, wat wij dus software noemen. Een software engineer ontwerpt dit soort systemen, waarbij rekening wordt gehouden met de behoeften van de eindgebruiker. Op het moment dat de software in gebruik is, zorgt de engineer er natuurlijk voor dat het vlekkeloos verloopt en het systeem zo goed mogelijk blijft werken. Bij het ontwikkelen van nieuwe software hoort een gebruikershandleiding, dus op het moment dat een software engineer ook daadwerkelijk nieuwe software ontwikkelt, schrijft hij ook de handleiding die daarbij hoort.

Als software engineer ben je vaak in dienst van een ICT-bedrijf, dat zich bezig houdt met software oplossingen voor verschillende externe klanten. Maar grote bedrijven of overheidsinstellingen hebben vaak ook een eigen ICT-afdeling waar je dus ook als software engineer aan de slag kan.

Bij Moteq zijn we altijd op zoek naar software engineers. Wij bieden dagelijks nieuwe vacatures die stuk voor stuk door onze adviseurs zijn gescreend. Droombanen dus! Alle openstaande vacatures vind je in ons actuele overzicht en je kunt altijd een open sollicitatie sturen. Wij helpen je graag!