Wat doet een installateur?

Wat doet een installateur?

Een installateur legt technische installaties aan en zorgt voor het onderhoud hiervan. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de woningbouw, de industrie of utiliteitsbouw. Een installatiemonteur is werkzaam in het vakgebied installatietechniek.

De term ‘installateur’ is een breed begrip en eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende technische beroepen, waaronder elektriciens, loodgieters, meet- en regeltechnici. Er wordt ook wel onderscheid gemaakt tussen E- en W-monteurs, waarbij de ‘E’ staat voor elektrotechnische installaties en ‘W’ voor werktuigbouwkundige installaties.

De installatiemonteur werkt vaak alleen of in een klein team met andere installatiemonteurs, dit is afhankelijk van de grootte van de project. In veelal grote projecten werk je samen met andere bouwtechnici, bijvoorbeeld aannemers of werkvoorbereiders.

Bij Moteq zijn we altijd op zoek naar installateurs. Wij bieden dagelijks nieuwe vacatures die stuk voor stuk door onze adviseurs zijn gescreend. Droombanen dus! Alle openstaande vacatures vind je in ons actuele overzicht en je kunt altijd een open sollicitatie sturen. Wij helpen je graag!