De week van ...

David

David is senior adviseur en vestigingsmanager bij Moteq. Hij was een van de eerste “bewoners” van onze vestiging in Utrecht. Maar wat doet hij nu eigenlijk de hele week?
David neemt je graag mee in zijn werkweek en laat zien waar hij nu van dag tot dag mee bezig is.

Maandag

De maandagochtend beginnen we natuurlijk met koffie. Ik begin elke dag met koffie hoor, maar op de maandagochtend is het extra welkom! De kop koffie gaat mee het ochtendoverleg in, ik bespreek dan met mijn collega's de komende week door. Wat staat er in de agenda’s en waar moeten we extra aandacht aan besteden? Tussen alle afspraken door  zal ik deze week aan de slag moeten met de maandelijkse mailing en wat dingen moeten voorbereiden voor onze samenwerking met de studievereniging waarbij ik betrokken ben.

Na het overleg staat de maandag in het teken van het bellen van (nieuwe) opdrachtgevers. Dit is voor mij het moment om te kijken of de procedures goed lopen, of mijn technische talent daar op z'n plek zit en of ze misschien nieuwe vacatures hebben waarbij ze mijn expertise kunnen gebruiken. Daarnaast heb ik bij een paar opdrachtgevers een nieuwe top kandidaat voorgesteld en ben ik benieuwd of zij daar hetzelfde over denken. Ik mag twee professionals op eerste gesprek sturen, goed nieuws!

’s Middags werk ik een paar nieuwe vacatures uit, zet ik ze online en inventariseer ik welke technici ik eigenlijk deze week nog wil spreken.

David-koffie

Dinsdag

We starten vandaag met het doorlopen van de verschillende jobboards om te kijken of er nog interessante cv’s beschikbaar zijn. Mijn mailbox stroomt vol, dus ik plan daar altijd een paar vaste momenten per dag voor om dit te weg te werken. Werkt voor mij fantastisch! Ik heb zojuist een vacature online gezet en daar nu al een goede sollicitatie op ontvangen. Een goed begin! Ik bel de sollicitant gelijk op om een kennismaking te plannen.

Elke middag lunchen we samen, niet Moteq-breed hoor, maar wel per vestiging. Mijn collega Feyrouz zorgt vaak dat we de boodschappen op kantoor hebben en dekt netjes de tafel zodat we tijdens onze lunchpauze goed kunnen eten. Na de lunch strekken we gelijk even de benen. Niet elke dag hetzelfde rondje, ook hierin zoeken we de uitdaging ;-)

In de middag heb ik een afspraak buiten de deur en wel in de buurt van Breda. Soms is het makkelijker voor de professional om ergens op locatie af te spreken, dit keer dus in Brabant. De meeste kennismakingen doen we bij ons op kantoor, dan krijg je gelijk een gevoel bij Moteq.  

Woensdag

Ook vandaag begin ik met een kop koffie, een handje Tony Chocolonely's (die toch weer te makkelijk voor het grijpen staan) en het inventariseren van cv's van de jobboards, natuurlijk onze eigen database en LinkedIn. Je raadt het al: hier komen verschillende sollicitanten voorbij. Bij Moteq richten we ons op duurzame verbanden en kiezen we voor de beste oplossing, niet persé de snelste of makkelijkste. Dus we willen daarbij ook de beste kandidaat!

We hebben veel telefonisch overleg binnen de verschillende vestigingen voor de beste kandidaten. We doen écht alles samen, het kan zomaar voorkomen dat ik een kennismaking heb met iemand, dat mijn collega in Hengelo een goede opdrachtgever heeft en dat mijn collega's uit Amsterdam de match hier tussen maken. Ik ben dus op de hoogte wat er speelt in Amsterdam en in Hengelo, dus we kunnen elkaar helpen daar waar nodig.

Vandaag word ik veel gebeld door verschillende bedrijven die nieuwe vacatures hebben en onze hulp graag willen gebruiken bij het vinden van nieuwe technische talenten. Ik zit bijna de hele middag aan de telefoon. Hartstikke leuk natuurlijk, dat bedrijven zelf naar ons toe komen.

David-bellen

Donderdag

Ik check 's ochtend snel mijn mail en pleeg een aantal telefoontjes. Drukke dag, want ik heb twee bedrijfsbezoeken en ben aanwezig bij het sollicitatiegesprek van een van onze toptalenten.
Niet gezellig voor mijn collega's in Utrecht dat ik er niet ben, maar leuk is wel dat ik tussen de afspraken door even langs ons kantoor in Amsterdam ga. Daar werk ik nog snel het een en ander weg, spreek kort de Amsterdamse 'Moteq-ers' en ga door naar mijn volgende afspraak.  

Vrijdag

De laatste dag van de week voordat ik ga genieten van mijn weekend. Vandaag bel ik als eerste met het bedrijf en de kandidaat over het sollicitatiegesprek van gistermiddag. We willen de lijntjes kort én snel houden, dus ik wil vandaag graag de terugkoppeling geven hierop. Ik check mijn mail, drink koffie, bel mijn collega's, bel met nieuwe kandidaten en zo vliegt de ochtend voorbij.

Ik regel wat administratieve zaken voor een werknemer die wordt overgenomen door onze opdrachtgever. Veel werknemers die via ons bij een werkgever starten, worden na ruim een jaar overgenomen. Ik heb een goede match gemaakt: werkgever én werknemer zijn blij, dus ik kan niet anders dan hier ook tevreden over zijn.
's Middags bedenk ik me dat ik mijn collega beloofd heb om de input te verzamelen voor de maandelijkse mailing, zodat zij dit maandag kan oppakken. Ik duik hier dus even in.

Aan het eind van de middag mag ik goed nieuws brengen aan een professional die op tweede gesprek mag komen bij een van onze opdrachtgevers. Goed nieuws zo vlak voor het weekend. Time flies when you're having fun!

Wil jij meer weten over het reilen en zeilen binnen Moteq en hoe de werkweek van collega’s van David eruit ziet? Hou dan onze maandelijkse blog in de gaten en kom alles te weten over ons leuke dynamische team.

Ben je nu al helemaal enthousiast en wil jij graag deel uit maken van onze club? Bel dan met Ceciel Schwartzenberg, want zij kan je alles vertellen over onze interne vacatures!