Toekomstig technisch talent

25-01-2018

We zijn altijd op zoek naar technisch talent, nu maar ook in de toekomst. Maar wat doen we daar nu eigenlijk aan? Een van de belangrijkste zaken waar we ons graag voor inzetten is om de contacten met ambitieuze studenten en starters te versterken.

De afgelopen jaren zijn we verschillende samenwerkingen met interessante studieverenigingen aangegaan. Door deze structurele samenwerkingen kunnen wij actief bijdragen aan de ontwikkeling van studenten. Wij investeren in de vereniging, delen onze kennis en ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling en kunnen meedenken op het gebied van hun droombaan.

1. S.V. ConcepT

Een van deze samenwerkingen is met S.V. ConcepT. ConcepT is de studievereniging voor ambitieuze studenten van de studies Civil Engineering, Civil Engineering and Management (CEM) en Construction Management and Engineering (CME). Door middel van deze samenwerking bieden we de studenten de kans om de stap naar de arbeidsmarkt te verkleinen. We onderhouden regelmatig contact en organiseren daarnaast verschillende (informele) activiteiten voor de leden van ConcepT.

2. E.T.S.V. Scintilla

E.T.S.V. Scintilla is de studievereniging van Electrical Engineering aan de Universiteit Twente. Het zijn allemaal studenten met een enorme passie voor elektrotechniek. Dat merken we in alle activiteiten die georganiseerd worden en dat maakt onze samenwerking zo leuk! We organiseren eens per jaar een borrellezing, waarbij we een werknemer van Moteq uitnodigen om een interessant elektrotechnisch project toe te lichten en we zijn hoofdsponsor van de Scrapheap Challenge dat een weekend per jaar plaatsvindt. De Scrapheap Challenge is een weekendvullend evenement uitsluitend bedoeld voor leden van Scintilla. Met verzamelde 'scrap' moeten ze een nieuw rijdend voertuig maken, dat zondagavond een bepaald parcours, uiteraard met allerlei obstakels, moet afleggen.

3. Gezelschap Leeghwater

Gezelschap Leeghwater is sinds 1867 de studievereniging van en voor alle werktuigbouwkunde studenten aan de TU Delft en bestond in 2017 al 150 jaar. Dat maakt deze studievereniging de oudste studievereniging van Nederland en met meer dan 3300 leden is het niet alleen de oudste, maar ook één van de grootste en snelst groeiende studievereningen binnen Delft. Wij kunnen daarom alleen maar trots zijn dat we een goede samenwerking met ze hebben. We hebben regelmatig contact om de eerste stap naar de arbeidsmarkt zo klein mogelijk te maken. We willen ze voorbereiden met onze kennis, ervaring en expertise op het gebied van arbeidsbemiddeling.

4. W.S.G. Isaac Newton

Sinds 2010 hebben we een goede samenwerking met W.S.G. Isaac Newton. We organiseren eens per jaar een sollicitatietraining voor alle leden van de studievereniging, we houden speeddates om te kijken waar de ambities van de studenten liggen en we organiseren elk jaar een informele activiteit. Door de goede samenwerking en met elkaar in contact staan kunnen we snel schakelen om een eerste uitdaging te vinden voor studenten die in de afrondende fase van hun studie zitten.

5. S.V. Archimedes

Studievereniging Archimedes is een jonge studievereniging, ze bestaan dit jaar 7 jaar en telt ruim 600 leden. Het is de studievereniging voor studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen, Chemische Technologie en Mechatronica aan het Saxion te Enschede. Een club enthousiaste technische mensen bij elkaar dus, waar wij onze kennis en expertise maar graag mee delen. We geven ze graag advies op het gebied van hun carrière en de arbeidsbemiddeling. Een samenwerking die we nog graag jarenlang willen voortzetten.

Daarnaast zijn we ook betrokken bij Bedrijvendagen Twente, De Delftse Bedrijvendagen en staan we met een stand op de bedrijvendag van bijvoorbeeld S.V. Nova.

Wil jij weten wat wij voor jouw studievereniging kunnen betekenen of zie jij een samenwerking met Moteq wel zitten? Bel ons dan op 074-250 85 77!