Zo wordt dit jouw productiefste jaar!

12-02-2018

Tegenwoordig heeft iedereen van alles tegelijk aan het hoofd en multitasken is not done. Maar hoe zorg je ervoor dat 2018 zo productief mogelijk verloopt? We hebben vier tips voor je op een rij gezet, waarmee je al een heel stuk productiever te werk kan gaan.

1. Productiviteit begint met orde. Orde in je hoofd en orde in je planning. Zorg dat je 's ochtends een realistische planning opstelt voor die werkdag of werkweek. Als je orde hebt in je werkzaamheden, ben je minder snel afgeleid door de waan van de dag. En iedereen weet hoe lekker het voelt om een taak van een lijstje af te strepen.

2. Als je veel gebruik maakt van je computer, zorg er dan voor dat 'ie op topsnelheid is. Je kunt nog zoveel plannen, als je computer niet meewerkt, dan is productiviteit nog steeds ver te zoeken. Er zijn gelukkig tig manieren om je computer sneller te maken!

3. Stop met multitasken! Het klinkt misschien heeft effectief en productief om zoveel mogelijk dingen tegelijk te doen, maar uit meerdere onderzoeken is gebleken dat multitasken tijd kost in plaats van oplevert! Bovendien verlies je tijdens het switchen van je taken ook een hoop energie en daar word je weer moe van, dat kost weer tijd. Dus probeer je werkzaamheden taak voor taak af te ronden. 

4. Verminder het aantal keuzes dat je moet maken op een dag. Of zorg ervoor dat je keuzes maakt op de automatische piloot. Een aantal keuzes die je kunt vermijden zijn hoelaat je bijvoorbeeld gaat lunchen, welke taken je op welk moment doet en wáár je je werkzaamheden uitvoert. Hoe meer keuzes je bewust moet maken, hoe gestresster je wordt én hoe meer waardevolle energie je verliest. Energie die je beter in andere dingen kunt steken!