Je droombaan vinden, stap 6 t/m 10

29-01-2018

Een droombaan is vaak niet voor niets een droombaan. Zo zijn er meestal veel meer kapers op de kust. Een vacature voor een absolute droombaan heeft soms wel honderden kandidaten. Hoe jij je profileert tijdens de gehele sollicitatieprocedure is daarin van doorslaggevend belang. Wij hebben dé tips voor je op een rij gezet.

Lees hier de eerste 5 tips.

6. Beperk je niet tot openstaande vacatures

Natuurlijk is het goed om openstaande vacatures te bekijken maar het komt ook vaak voor dat jouw droombaan niet eens wordt uitgezet als vacature. Open sollicitaties zijn dan ook een belangrijk onderdeel bij het zoekproces. Veel bedrijven weten in dat geval soms (nog) niet eens dat ze je nodig hebben totdat jij ze daarvan overtuigt. En hierbij komen dan gelijk je verkoop skills van pas die je inmiddels ook hebt opgedaan. Vergis je ook niet in de rol die intermediairs op dit vlak kunnen spelen. Een detacherings- of werving- en selectieorganisatie weet welke vraag er in de markt is. En die is vaak vele malen groter dan je denkt. Veel vacatures worden eenvoudigweg niet gepubliceerd.

7. Wees niet overenthousiast – laat vooral zien waarom je geschikt bent en niet dat je geschikt bent

Als je iets heel graag wilt, dan is de eerste valkuil dat je dit ook graag wilt overbrengen. En begrijp ons niet verkeerd, enthousiasme is iets positiefs maar waak ervoor dat je niet overenthousiast wordt of overkomt. In een brief of mail wordt dan vaak het enthousiasme getoond met zinnen als “ik zou heel graag willen” en “ik heb veel passie voor”. Terwijl onze voorkeur uitgaat naar met enthousiasme aantonen wat je al gedaan hebt en waardoor je zo goed past bij het bedrijf en bij die specifieke functie. Denk vanuit de werkgever. En wat jij voor die organisatie kunt betekenen. Dus niet: “Ik weet zeker dat ik bij u veel ervaring kan opdoen”. Draai dit om: welke toegevoegde waarde heb jij voor dit bedrijf?

8. Netwerken is het sleutelwoord

Het is altijd makkelijker ergens binnenkomen als je iemand al kent. Zoek dus uit waar netwerkborrels in jouw vakgebied zijn en doe altijd eerst onderzoek naar de mensen die betrokken zijn bij het personeelsbeleid. Dit zijn uiteindelijk de mensen die gaan beslissen of je wel of niet past bij een bedrijf. De mogelijkheden hiervoor zijn tegenwoordig legio: Check LinkedIn, Twitter, Facebook om te achterhalen wie je moet hebben en wat hen motiveert. Het is dan tijdens de netwerkborrel zaak om daar, subtiel, op in te spelen. Profiteer ook van de grote netwerken van intermediairs (detacheringsorganisaties, werving- en selectiebureaus), zij hebben alle ingangen bij de werkgevers én contactpersonen die er toe doen.

9. Kijk (nog) niet naar salaris

Een veelgemaakte fout, zeker bij mensen die een carrière switch ambiëren, is het blindstaren op salaris. Besef goed dat je gaat solliciteren voor je droombaan en dat je daarvoor eventueel bereid moet zijn om -in eerste instantie- in te leveren in salaris. Soms kan het zelfs de moeite waard zijn om een traineeship aan te gaan. Tijdens een traineeship verdien je misschien nog geen bakken met geld, je zorgt er wel voor dat je:

  1. Aan je vaardigheden werkt
  2. Je ambities naleeft
  3. Daar al geld mee verdient

10. Koester je huidige baan

Als je voor jezelf hebt besloten dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging of dat je bij je huidige werk niet helemaal op je plek zit, maak dan geen overhaaste beslissingen. Koester je huidige baan, in elk geval totdat je iets nieuws hebt. Er zijn genoeg mensen die geen werk hebben en waarschijnlijk graag met je zouden willen ruilen. Ga dus op zoek naar je droom job terwijl je nog werk hebt.