Happy New Year 2018

08-01-2018

Goede voornemens, iedereen kent ze. De maand december, met alle feestjes, etentjes en vrije dagen, afsluiten en januari goed beginnen. Misschien heb je wel grote voornemens zoals 'Op zoek naar die nieuwe droombaan' of wat kleinere voornemens, alles valt en staat met plezier in je werk. Je kunt alleen op zoek naar een nieuwe baan als je weet waar je gelukkig van wordt, wat wil jij nu écht? En plezier in het werk, dat wil iedereen toch? 2018 wordt jouw jaar met deze plezierige tips:

1. Onder het mom 'dan hebben we dat gehad', begin met de minst leuke klus eerst. Zo blijf je er niet de hele dag tegenaan hangen en heb je een beter vooruitzicht.

2. Tijd en taken plannen. Door elke ochtend te beginnen met wat jij wilt doen deze dag en een goede inschatting te maken hoeveel tijd deze taken kosten, kun jij je dag schematisch indelen. Probeer je dag niet volledig vol te plannen, maar hou altijd ruimte over voor ad-hoc-taken van collega's en/of korte informatie-updates. Op het moment dat je bezig bent met een taak, probeer dan deze taak ook af te maken. Niets is lekkerder dan een afgevinkt lijstje aan het einde van de dag!

3. Beloon jezelf! Als je een taak af hebt, trakteer jezelf dan op een kop koffie of eet dan even een stuk fruit voordat je verder gaat met de andere taken. Zo voorkom je dat je twee dingen tegelijk doet, eten en werken gaan écht niet samen & je kunt je hoofd even leegmaken tijdens die kop koffie!

4. Zet je mail-pop-up uit. Iedereen is afgeleid als er rechtsonderin je scherm een pop-up komt met een nieuwe e-mail of dat je bovenin je scherm ziet dat je drie mails gemist hebt. Zet deze meldingen uit en plan meerdere korte momentjes in om je mail te checken. Op deze manier gaat alle aandacht naar de taak uit die jij op dat moment aan het doen bent en ben je minder snel afgeleid. Maar je voorkomt ook dat je gelijk dingen op gaat pakken uit je mail. Leg die mail even naast je neer en maak je lijstje af.

5. Leg een kladblokje of een papiertje met een pen naast je muis om alle verdwaalde gedachtes op te schrijven. Vaak ben je met iets bezig wat misschien wel een follow-up nodig heeft of iets waar je op dat moment aan denkt. Al deze gedachtes kun je even snel op het papiertje schrijven. Ben je er nu vanaf, pak je het na je taak weer op. 

Als je vandaag begint met je goede voornemens, heb je vanaf vandaag een stukje meer plezier in je werk :). Welke tips gebruik jij om je dag plezieriger te maken?